Cts. Eyl 23rd, 2023

Arbeidere som er medlemmer av fagforeningen ver.di, hvis streik fortsetter, deltok også i den 13. protesten mot miljøforurensning og klimaendringer i Stuttgart, Tyskland. I aksjon; «Rettferdighet og klima må beskyttes» ble det sagt

Protester mot klimaendringer, som har pågått lenge i mange europeiske land, spesielt i Tyskland, og hvor ungdommen fungerer som dynamoen, fortsetter med sin livlighet og entusiasme.

Den 13. aksjonen mot miljøforurensning og klimaendringer ble holdt i går, nok en gang, i mange land og dusinvis av sentre, med deltagelse av hundretusenvis av mennesker. Mer enn syv tusen mennesker deltok på demonstrasjonen og marsjen som startet klokken 14:00 i Stuttgart sentrum. Folk fra alle deler av samfunnet og alle aldre deltok i protesten, og det var bemerkelsesverdig at det var deltakere fra 10 år gamle barn til over 70 år, ungdom, kvinner og arbeidere.

Fridays for Future-bevegelsen satte ikke bare klimaendringer, men også sosial rettferdighet på sin agenda i denne aksjonen. Scenepersonalet og de ansvarlige for sikkerheten i marsjen var alle unge mennesker. Betjentene, mellom 14 og 30 år, styrte handlingen på en ryddig måte, som om de sa til de voksne, som var veldig rolige, men like entusiastiske og spente: «Dere vil se hva vi kan gjøre når vi blir klarert».

ARBEIDERE I STREIK VAR I AKSJON MED BANNERET

Et påfallende poeng i Stuttgart-protesten var at de marsjerte fra scenen i tre kolonner, hvorav en var arbeidsgrenen. Arbeidere som er medlemmer av fagforeningen ver.di, hvis streik fortsetter, viste et godt eksempel på solidaritet ved å stå i marsjsøylen med sine flagg og bannere. Bedre arbeidsforhold, fremme av offentlig transport, ønsket om fred og kvinnebevegelsen i Iran var temaene som ble berørt på scenen.

Presseansvarlig for Fridays for Future Stuttgart Dennis Landgraf sa: “I dag demonstrerer vi over hele verden for slutten av fossiltiden! Dette betyr at alle fossile megaprosjekter må stoppes! Samtidig blir verdens nest største regnskog brukt i det demokratiske partiet. Kongo for å utvinne oljen som ligger under den.” “Republikken vil også bli ødelagt. Et system basert på fossil energi, undertrykkelse og utnyttelse må elimineres,” sa han.

Ved avslutningen av rallyet deltatt av 7000 mennesker, vakte oppfordringen fra en 15 år gammel ung mann, «Kom og bli med oss ​​i gatene, for vi kan bare skape forandring sammen» oppmerksomhet.

Bilder:Ali ÇARMAN

Evrensel