Çar. Eyl 27th, 2023

Northern Coast-øvelsen, kommandert av Tyskland, startet i Østersjøen med deltagelse av 3 tusen soldater fra 14 land.

Northern Coast-øvelsen, som har vært forberedt i flere uker, startet i Østersjøen med deltagelse av 3 tusen soldater fra 14 land. Mens senteret for øvelsen, kommandert av Tyskland, er etablert i byen Rostock på den baltiske kysten i Nord-Tyskland, gjennomføres selve øvelsen utenfor kysten av Estland og Latvia.

Soldater fra landene som grenser til Østersjøen samt USA, Frankrike, Italia og Canada deltar i øvelsen. 20 krigsfly og 30 krigsskip og ubåter deltar i «Northern Coast»-øvelsen, som har blitt arrangert jevnlig siden 2007. Regionen der øvelsen startet inkluderer også den russiske byen Kalingrad. Av denne grunn er også skip som tilhører den russiske marinen i regionen.

Årets øvelse fokuserer hovedsakelig på hvordan man skal opptre når NATOs medlemsland i regionen ber om hjelp ved angrep.

Etter Russlands angrep på Ukraina ble NATOs militærmakt betydelig økt, spesielt i østeuropeiske land. Igjen ble det satt i verk ulike planer for å beskytte landenes infrastruktur. Tyskland alene utplasserte 4 tusen soldater til Litauen under navnet beskytte NATOs østlige flanke.

Loading