Çar. Eyl 27th, 2023

Tapet av menneskeliv i jordskjelvet med styrke 7 som skjedde i Marokko, oversteg 800. Jordskjelvet førte folk til gatene, spesielt i hovedstaden Rabat, og i byene Casablanca, Meknes, Agadir og Fez.

Marokkos National Geophysical Institute kunngjorde at det var et jordskjelv med styrke 7 i landet.

Instituttet opplyste at episenteret for jordskjelvet, som skjedde på 8 kilometers dyp, var El-Huz-regionen i Marrakech nord i landet. Instituttet annonserte også at dette var det største jordskjelvet i landets historie i forrige århundre.

I uttalelsen fra det marokkanske innenriksdepartementet oversteg dødstallet i jordskjelvet i mange byer i landet 800 og hundrevis av mennesker ble skadet.

Det ble rapportert at Marrakech, Azilal, Agadir, Varzazat og Chichaoua var blant byene der dødsfall skjedde. Det ble bemerket at en betydelig del av ødeleggelsene var i vanskelig tilgjengelige fjellområder.

Verdens helseorganisasjon (WHO) rapporterte at jordskjelvet forårsaket døden til hundrevis av mennesker i Marrakech og omgivelsene og berørte mer enn 300 tusen mennesker.

Mens han kunngjorde at lokale institusjoner, politistyrker og sivilforsvarsteam har mobilisert alle ressursene sine for å oppdage skadene forårsaket av jordskjelvet, ba han innbyggerne om å holde seg rolige.

STORE ØDELEGGELSER I DEN HISTORISKE BYEN

Marokkansk Channel 1 Television rapporterte at jordskjelvet forårsaket skade i mange byer.

Mange bygninger ble ødelagt i det historiske sentrum av landets turistby, Marrakech, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Bilder av mennesker som gikk ut i gatene etter jordskjelvet og øyeblikkene da bygninger kollapset ble delt på sosiale medieplattformer.

Lokalaviser skrev at jordskjelvet, som inntraff rundt klokken 23.10 lokal tid i Marokko, ble følt i byene Casablanca, Meknes, Agadir og Fez, spesielt hovedstaden Rabat.

Mens den første informasjonen i lokale medier rapporterte at jordskjelvet var på 6,8, kunngjorde det tyske seismologisenteret at jordskjelvet var 7.

Loading