Çar. Eyl 27th, 2023

Det ble kunngjort at 6 tusen mennesker mistet livet og tusenvis av mennesker var savnet i flomkatastrofen i Libya.

Antallet mennesker som mistet livet som følge av flom i Libya er økende. Den nasjonale enhetsregjeringen kunngjorde at 6 tusen mennesker mistet livet og tusenvis av mennesker var savnet i flomkatastrofen i landet.

Verdens helseorganisasjons (WHO) generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus uttalte at de jobber med lokale myndigheter for å møte de presserende helsebehovene i landet der flom oppstod på grunn av stormen Daniel og at de vil fortsette å støtte landet i helsetjenester.

Stormen «Daniel», som var effektiv i det sentrale Middelhavet og rammet øst i Libya 10. september, forårsaket flom i byene Benghazi, Beyda, Marj, Suse og Derna.

Libyas offisielle nyhetsbyrå, LANA, kunngjorde at antallet dødsfall i flommen i byen Derna økte til 5.300 og tusenvis av mennesker var savnet.

Libyas Røde Halvmåne-talsmann Tevfik Şükri bemerket at de estimerte antallet familier som ble fordrevet på grunn av flommen til å være 20 tusen.

Statsminister for den nasjonale enhetsregjeringen, Abdulhamid Dibeybe, erklærte 3 dagers sorg over hele landet i går på grunn av flomkatastrofen. (AA)

Loading