Cts. Eyl 23rd, 2023

Det ble rapportert at kommunestyret på Lampedusa-øya i Italia erklærte «unntakstilstand» etter at mer enn 6 tusen flyktninger ankom siden i går.

Ankomsten av mer enn 6 tusen flyktninger i løpet av de siste 36 timene til Lampedusa Island, Italias nærmeste landmasse til Nord-Afrika, som er på migrasjonsveien for flyktninger i det sentrale Middelhavet fra Afrika til Europa, har blitt høyt på landets agenda.

Lampedusa kommunestyre, som holdt et ekstraordinært møte for å diskutere den intense flyktningeankomsten, erklærte en «unntakstilstand» på øya.

Beslutningen ble kunngjort av Lampedusa-ordfører Filippo Mannino.

Mannino uttalte at tettheten av innvandrere de har opplevd de siste 36 timene har belastet mottakssystemet for innvandrere og bistandsmulighetene på øya, og sa at regjeringen burde gripe inn med strukturelle løsninger.

I følge nyhetene til Rainews24-kanalen nådde antallet flyktninger på øya 6 tusen 762 i løpet av dagen. Innenriksdepartementet rapporterte at 1650 immigranter ble tatt fra Lampedusa til fastlandet i dag, 3 tusen 750 immigranter vil bli evakuert i morgen, og 2 tusen 270 immigranter vil bli evakuert på fredag.

LAMPEDUSA REAKSJON FRA REGJERINGEN TIL EU

Visestatsminister og minister for transport og infrastruktur Matteo Salvini, kjent for sine anti-flyktningsyn, sa på en pressekonferanse i Foreign Press Association i Roma, “Det som skjedde i Lampedusa er en fiasko for Europa.” sa.

Salvini sa: “Ankomsten av 120 båter er ikke en spontan begivenhet, vi snakker om 120 båter, ikke 3 båter. Dette er ikke en begivenhet, det er en krigshandling. Det er en kollaps for det italienske samfunnet, dette er ikke bare Lampedusas problem. Det er en veiledning bak denne migrasjonen.” “Jeg tror. Vi vil snakke om dette rolig i den italienske regjeringen.” Han brukte uttrykkene sine. (AA)